Företagsinfo

Företagsinfo

kimCatering Marissa är en liten, men mångsidig 27-åring med tyngdpunkten på kundservice.

Marja-Liisa Leino grundade Pitopalvelu Marissa år 1988 och ledde lunchkaféet och cateringen fram till hösten 2006. Då såldes verksamheten av personliga hälsoskäl till Helena Halava, som tog Pitopalvelu Marissa som bifirma till det redan existerande familjeföretaget Halava-Leasing Oy. Till vår sorg, avled vår vän Marja-Liisa den 3.2.2008.

I juli 2015 skedde ägarbyte igen. Mannen i Marissas kök sedan många år tillbaka, Kim Söderholm, köpte Marissas verksamhet tillsammans med frun Annika.

Lunchkaféet drivs fortfarande i samma utrymmen i Manegen och cateringens grundidé lever kvar trots flera ägarbyten. Även om små förändringar har skett i meny och inredning, står husmanskosten fortfarande i huvudsak och på torsdagar serveras soppa med efterrätt.

Den nuvarande besättningen i vårt havsinspirerade lunchkafé är tvåspråkig och därmed betjänas kunder även på svenska. Tillställningarna har dock ibland krävt mer än de inhemska språken och kunder har betjänats på engelska, tyska, ryska, estniska och polska − så långt som ordförråden har räckt till.

För Catering Marissa är sortering av avfall en självklarhet − papper, papp, mjölk- och juiceburkar, metall och glas hittar sina egna kärl skilt från övrigt avfall. Dessutom använder vi av lokala produkter så långt som möjligt.

Pargas Kungörelser 22.1.2009 ”Catering Marissa − 20 år av fest och vardag”